Pages Navigation Menu MG Beauty mgb mgb

Незабравима световна конференция на Farouk System в Канкун 2015

Хиляди стилисти, дистрибутори и медии от цял свят се събраха на 18–22 септември в Канкун, Мексико за петдневната конференция на Farouk Systems. Над 5000 професионалисти във фризьорството от 142 държави имаха възможността да участват в празненствата по повод 50-годишнината на марката. Заявили своите три- или петдневни пакети и настанени в звездния Moon Palace Golf & Spa Resort, присъстващите можеха да се обучават от най-добрите в бранша, както и да се забавляват.


Празненствата започнаха още в петък вечер и продължиха и в събота с невероятни изпълнения на рап звездата Flo Rida по време на приказно плажно парти. Естествено събитието бе открито от самия Фарук Шами, който сподели: „За да бъдеш истински фризьор, трябва да обичаш хората”. Последва зашеметяваща презентация, която показа историята на Farouk Systems от 70-те години до днес, допълнена с брилянтна музикална селекция от The Jacksons до Pharrell Williams, включително Saturday Night Fever, Уитни Хюстън, Мадона, Robin Thicke и много други емблематични изпълнители.

Басим Шами – изпълнителен ди¬ректор на Farouk Systems, обяви на сцената иновациите на марката, които ще бъдат лансирани през следващата година. Новите продукти като CHI Essential Oils, включително Argan Oil, Tea Tree Oil и др., бяха представени от американската певица, актриса и модел Zendaya, която е новият посланик на марката CHI. Последва видеообръщение от други две американски звезди – Ким и Кло Кардашиян, за да отпразнуват световния успех на линията Kardashian Beauty. Те споделиха с присъстващите някои от своите любими прически за следващата ваканция.

Встъпителната сесия показа последните тенденции в подстригването и оцветяването, както и техники за стилизиране от неповторимия Патрик Кале и артистичния екип на компанията.
Farouk Systems показа на цял свят своите талантливи международни артисти. Цветното шоу беше истински гигантски подарък, който компанията поднесе на цялата индустрия за красота. Световнопризнати стилисти на Farouk Systems споделиха своя опит и малки хитрини със своите колеги по време на това събитие. На сцената своите идеи показаха Ричард Джордан – Farouk Systems Global Color Director от Холандия, Игор Попович – международен колорист на годината от Латвия, както и невероятните австралийски колористи Lee Nesbit & Andrew Voya.
Неделният ден беше фокусиран върху тържествата по повод 50-годишнината на Farouk Systems. Сутринта започна с мастър класове, курсове и семинари. Присъстващите получиха това, за което бяха дошли в Канкун – да научат всичко, което могат, директно от професионалистите. След класовете по „Мъжко подстригване и стилизиране“, „Колористика“, „Подстригване и стилизиране“, „Бизнес мотивация“, „Социални медии“ и „Заснемане на фотосесии“ денят премина към гала вечерта.
Втората вечер присъстващите се насладиха на бляскавото световно Runway Show, на което след предварително селектиране само 15 от всички 142 представителства на марката от цял свят бяха поканени да покажат магията на екстравагантните прически директно на сцената.
На международно дефиле световнопризнати стилисти споделиха модните тенденции на държавите, които представят. Това изключително преживяване, което сътвориха участниците, обедини фризьори на Farouk Systems от цял свят. Те разкриха своите уникални модни идеи. Нека да ги представим и тях:
• Америка – Andrew Guerra & Ashley Woods
• Азия – Soobin Lim & Sungnam Kim
• Австралия – Lorna Evan & Paul Stubbs
• Бразилия – Bruno Fernandes & Angela Luchi
• Канада – Alex Hurtubise & Martin Comeau
• България – Geno Kaishev
• Германия – Timur Lawrenyuk
• Италия – Monica Zomer
• Латвия – Igor Popovs
• Полша – David Bernat
• Румъния – Gina Aron
• Русия – Edgar Zablockis
• Словакия – Lucia Barilova
• Латинска Америка – Ivan Rodrigues
& Efrain Leiva
• Мексико – Julian Macias & Sandra Fimbres

Брилянтно представяне на сцената направиха българският фризьор Гено Каишев и неговият модел – фризьор Деси Иванова. Деси и Владимир Тодорови, собственици на сало¬ни „Дима стил“, също получиха покана да бъдат гости на този голям форум. Това е огромно постижение за цялата българска общност на фризьорите, споделя вносителят на продуктите на Farouk Systems – фирма Ем Джи Бюти Продъктс.
Гено Каишев работи за Farouk Systems от 6 години, а Деси Иванова е другият техник. Гено работи дълги години за компанията на местно ниво, преминал е множество обу¬чения в европейската академията на Farouk Systems в Холандия. Ето какво казва лично той за участието си на годишния световен форум в Канкун и за честта да пред¬ставя България.

„На всеки 2 години Farouk Systems организира в Канкун голямо световно шоу, което събира фризьори и дистрибутори на марката от цял свят. Програмата включва обучения на място, както и шоу спектакъл, на който тази година участвахме и ние със свои¬те виждания за модата в нашата страна. Освен модните тенденции от всяка държава фризьорите имат възможността да презентират и себе си на сцената. Колегите от отделните държави, които участват, представят някаква идея, която впоследствие може да се използва при формирането на световните тенденции на марката за следващия сезон.
Наистина е голяма чест, че от 142 държави, в които Farouk Systems има представителство, Farouk Systems, са избра¬ни само 15, сред които бе и България. Естествено това е дълъг процес, докато се стигне до представянето на сцена. Заедно с другия техник Деси Иванова сме се явявали няколко пъти в европейската академия на компанията и сме преминали доста обучения и семинари. Явно сме се представили не само добре, но сме показали и креативно мислене и техники, за да ни поканят на толкова голяма и важна сцена. Направили сме добро впечатление и от компанията са ни забелязали.
На сцената се явихме всички 15 участници от избраните държави. Наистина преживяването е зашеметяващо – да си заедно с толкова други звезди, с диктатори¬те на модните течения във фризьорството. Това за нас е първата ни толкова голяма изява на световна сцена. След модното дефиле всички отбелязаха, че българският модел е бил с много силно присъствие на сцената. Да, така беше – Деси беше перфектна! Имаше толкова голям интерес от медиите точно към нея, това няма как да не ме радва.