Pages Navigation Menu MG Beauty mgb mgb

ORLY

ItAllStartedWithPink

Създателите на Френския маникюр
История на  ORLY

Наследство на Качество и Иновация

Когато Джеф Пинк основава ORLY през 1975 година, той е мотивиран от проста идея: да подобри грижата за ноктите. Създавайки продукти не само да направи ноктите красиви, но да бъдат здрави и възстановени, ORLY преопредели начина по който жените да се почувстват по-добре. В наши дни, са създадени повече от 26 продукта за третиране на ноктите и след създаването на над 150 цвята, ORLY разработи цялостна линия продукти включваща основи за лак, топ лакове, заздравители, бързо съхнещи съставки, продукти за грижа за кутикулите, лакове, лакочистители и аксесоари.

„Аз всъщност започнах кариерата си в бюти индустрията през 70-те години отваряйки магазин на едро в Тарзана, Калифорния. Калифорния както знаете, беше световната столица на продуктите за нокти през 70-те години. Обичах да си споделям с клиентите си и по време на разговорите с тях разбрах, че хората работещи маникюр имат само няколко избора за продукти. Те също така не бяха доволни и от нивото на услугите които самите те предлагаха на клиентите си от тези няколко производители. Излишно е да казвам, че предприемача в мен подскочи при шанса да запълня нуждите на този пазар.

И така преди повече от 33 години започнах да слушам и да обмислям нуждите на маникюристите. Те ми казваха от какъв тип продукти се нуждаят. Аз търсех помощ от най-добрите химици в козметиката, за да създадем тези инстументи и техники които биха революционализирали маникюрната индустрия. Това бе началото на фирмата ORLY International, наречена на най-важната жена в живота ми, моята съпруга Orly.”

Джеф Пинк
Основател и Президент на ORLY

Винаги пионер в продуктите си, ORLY също така преоткри и начина за нанасяне на тези превъзходни продукти. Взимайки съвети от професионалистите, ORLY представи през 2002 година спечелилата награда и патентована капачка Gripper Gap™. След 3 годишни разработки в Италия, този патентован и ергономичен уред беше показан на премиера, осигурявайки на маникюристите лесно отваряне и безупречна работа.

Фирмата ORLY постоянно е награждавана като лидер в маникюрната индустрия. Това признние на усилията на ORLY ще продължи и в бъдеще поради прогресивните концепции в производството на продукти за ръце, крака и тяло. Продуктите на ORLY въплъщават наследството от качество и страст с които работят професионалистите от над 65 страни в света.

Лакът за нокти

За да се получи лепкава и еластична маса, каквато е лака, се смесват 3 основни компонента: два разтворителя – етил ацетат и бутил ацетат, които разтварят нитроцелулозата(вещество, добивано от влакната на памука или дървесината).При изсъхването си тази смес ще остави напълно прозрачно , блестящо и много гладко покритие. Но поради крехкостта и нееластичността си това покритие не може да изпълнява функцията на лак. Едно от необходимите условия за дълготрайността на лака е неговата еластичност, т.е. лаковата повърхност в изсъхнало състояние може да повтори измененията на нокътната плочка, без да се отслои. До неотдавна като основни пластификатори се използваха формалдехид, дибутилфталат и толуолсъдържащи елементи. Американски медицински организации доказаха , че формалдехидът, дибутилфталатът и толуенът имат канцерогенно и токсично действие. По тази причина на производителите на лакове беше препоръчано да изключат тези компоненти от състава на продуктите.

Това са така наречените ГОЛЕМИТЕ 3, за които много се говори. Какво всъщност представляват ? И защо са толкови вредни?

Дибутилфталатът (DBP) е пластификатор, предотвратяващ чупенето и олющването . Това е мазна течност,която е малко разтворима във вода. Над 75% от DBP се използват като пластификатор в полимери като PVC, 14% при лепилата.В променените формули на някои от големите производители заместител на DBP е Дизобутиратът DIBP. Той има по малка проникваща способност.

Формалдехидът, наричан също метанал е газ с остра миризма. Прави лака издръжлив и еластичен, като осигурява залепването на нитроцелулозата към нокътя. Формалдехидът се получава от непълно горене на материали, съдържащи въглерод. При състава в дима от горските пожари, в изгорелите газове на автомобилите и в тютюневия дим. В променените формули заместител на формалдехидът е формалдехид резин. Чрез тази смяна е намалена проникващата способност.

Толуенът е разтворител. Използва се за разтваряне на оцветителите и други съставки в лака.Това е ароматен въглеводорот, обикновено използван като промишлен разтворител за производство на бои, химикали, фармацевтични продукти и каучук.