Pages Navigation Menu MG Beauty mgb mgb

Farouk systems

chibiosilk

 

Farouk Shami (Фарук Шами)  - Основател и Председател на Борда на Директорите на Farouk Systems Group – Най-Голямата Американска Частна Компания в индустрията за продукти за коса
През 1986 година Farouk Shami основа Farouk Systems с $1000, а днес състоянието на фирмата са милиарди долари.
Farouk Systems Group е създател Новаторската Модерна  Американска Технология (Advanced American Technology). Като индустриален лидер в иновациите, фирмата направи много осигурявайки здравословна работна атмосфера на фризьорите професионалисти, толкова много, че нае Д-р Денис Морисън, бивш Директор на Научните Лаборатории на Агенцията за космически Изследвания на САЩ (NASA), като част от екипа на FAROUK SYSTEMS GROUP. Farouk Shami е Основател и Председател на Farouk Systems Group (FSG) която е базирана в Хюстън, Тексас в САЩ.
По-големите постижения на Farouk Systems Group включват:
•    През 1986 година беше извършен голям пробив в индустрията за продукти за коса когато Farouk Shami разработи и представи първата в света система за боядисване и обезцветяване на коси наречена SunGlitz, която се превърна в революция в оцветяващите технологии и даде нови възможности на стилистите за творчество. За това постижение Farouk получи патент US Patent 5,224,964 (понастоящем той има повече от 10), за това важно откритие и за това, че е работил в индустрията за продукти за коса толкова години, но... това беше само началото на пътя!
•    През 1992 година Farouk Systems представи BioSilk Silk Therapy® - възстановяващ комплекс за коса и кожа състоящ се от копринени протеини.
•    През 2001 година Farouk Systems продължи развитието на уреди и принадлежности за професионални салони и представи новата преса за коса CHI Iron с патентована нова технология CHI® 44 Ceramic Advanced American Technology съставена от 44 неорганични съставки които произвеждат висококачествено Инфра Червено загряване и отрицателно заредени йони, които запечатват влагата в косата, запазват здравината и дават невероятен блясък на косата.
•    През 2002 година Farouk Systems представи  новия сешоар за коса CHI® Low EMF (с ниско ниво на електро магнитното поле) и CHI® Hair processor (каска) като по този начин създаде по-сигурна атмосфера в салоните както за фризьорите, така и за клиентите им.
•    През 2003, Farouk Systems представи  нов безамонячен продукт за постигане на красиви руси цветове със системата CHI Blondest Blonde Ionic Lightening System която изсветлява косата до 8 нива. Внедрената Инфра-Червена технология неутрализира   нежеланите  топли тонове  и може да се ползва и в контакт със скалпа. Натурална  коприна, билкови екстракти и протеини помагат за подхранването на  косата и поддържането на естественият и здрав вид. CHI Blondest Blonde Ionic Lightening System е разработена в два варианта - мек маслен крем и пудра. И двете са еднакво ефективни като сила на изсветляване.
•    През 2004 година Farouk Systems създаде системата за коса CHI® Infra Red Color System, която дава по-искрящи и трайни резултати на червено боядисани коси.
•    През 2005 година Farouk Systems представи Nano Silver технологията, внедрена в уредите за коса, която унищожава над 650 вида бактерии намиращи се в косата.
•    През 2005 година пуснаха на пазара безамонячните бои CHI Ionic Permanent Shine Hair Color. Линията се състои от 95 цвята  трайни, искрящи бои  които осигуряват 100% покритие на бяла коса. Системата  обединява технологията  CHI 44 която е комбинация от Керамика и Инфра-червена технологияза за максимално проникване на боята в кортекса на косъма  и Йонните заряди които „закотвят” пигментите на боята за по-голяма издържливост. Копринената крем база не позволява боята да капе и да се стича и поддържа косата  здрава.Тъй като в този процес амоняка е елиминиран, нивото на pH е еднакво по време на целия процес на боядисване.
•    През 2006 година бяха представени първите лакове за нокти CHI® Nail Lacquer,  които не съдържаха formaldehyde, toluene и Dibutil Phtalat (DBP), но съдържаха CHI 44 Ceramic  технология за по-здрави и устойчиви нокти, Коприна за много лъскав завършек на маникюра и Nano Silver технологията за абсолютна защита срещу бактерии, нещо което никой не беше виждал преди в индустрията за нокти.
•    Изграждайки империя в бюти индустрията, Farouk Systems Group, която е базирана в Хюстън, Тексас  в момента дава работа на над 1000 души в САЩ и още хиляди по света.
•    Продуктите на Farouk Systems Group се продават в над 100 страни по цял свят. За тяхното популяризиране са ангажирани над 2000 техници-обучители в над 100 държави
•    Farouk Systems е Официален спонсор на Ежегодните конкурси Мис Вселена,  Мис Америка и Мис Карнавал, Latino Grammy и др.
•    Farouk Systems разработи маслиново масло от „Обетованата Земя” с неговия дългогодишен приятел Kinky Friedman, което нарекоха Farouk & Friedman Extra Virgin Olive Oil  като 100% от печалбите отиват за благотворителни каузи.
•    Фризьорският салон в Белия Дом във Вашингтон работи с престижните уреди на CHI® и продуктите BioSilk®.
•    Фарук Шами е съветник на кмета на Хюстън – Бил Уайт
•    Farouk Systems Създаде 222 карата преса за коса Diamond CHI® Iron на стойност $1 000 000 която се състои от 6800 безупречни диаманти, всеки в легло от 18 каратово злато. Всички приходи от представянето на тази преса отиват във фондовете на жертвите  на конфликтите за диаманти.
•    Като участник в многобройни дарителски и църковни кампании, Фарук Шами е дарил милиони долари на безбройни организации като някои от тях са NY Salon Industry след  11 Септември, жертвите на урагана Катрина, отваряне на център за изследване на Диабет в града на надеждата в Калифорния в памет на неговия баща Шейх Мохамед Шами.
•    Получил е многобройни награди, някои от които са Доживотна награда за постижения от списание Hair Color & Design Magazine, наградата 2003 Ameristar, наградата King of Color (Кралят на Цветовете) и наградата Топ  Преподавател на Века
„Силно вярвам, че милосърдието започва още у дома и всеки човек трябва да е поддръжник на изграждането на икономиката в собствения си град. Когато помагаме за осигуряването на хората с икономика, правосъдие, образование, здравеопазване и сигурност, това е началото на процеса за постигане на благоденствие и мир!”
Фарук Шами

ЕМ ДЖИ БЮТИ има честта и сме горди да представляваме FAROUK SYSTEMS GROUP в България. Стремежа ни е да помогнем на всички професионалисти да усетят харизмата на  Farouk Systems, която е завладяла и нас. Всеки клиент на продуктите не е само клиент и партньор, но и част от голямото семейство на Farouk Systems, което е отворено за всеки който иска да бъде различен и необикновен.
Екипа ни е готов да посрещне всеки от вас с вашите въпроси и коментари за да можем заедно да помогнем на клиентите си да се чувстват красиви и доволни от начина по който са обслужени.
Ние се присъединяваме към девиза на Farouk Systems, който гласи:
ОКОЛНА СРЕДА – ОБУЧЕНИЕ - ЕТИКА